Kesän tähtihetkiin - SÄRKI !

Suomen kesä on kaunis, mutta lyhyt ja meille suomalaisille ainutlaatuinen. Kesän hienot kokemukset siivittävät meitä talveen ja uuden kevään ja kesän odotukseen, siksi onkin tärkeää miettiä millaisilla välineillä kokemuksia keräämme.

Kalastus

Kesä ja kalastus kuuluvat yhteen. Jokainen voi toteuttaa itseään lukuisilla eri tavoilla. Halusitpa kesyttää taimenen heittouistimella tai vetouistelulla, nostaa verkoilla kunnon saaliin tai muuten vain onkia kiireettömästi kesästä nauttien. Kalastuksessa tarvitset kunnon välineet ja luotettavan kulkuneuvon kala-apajille. Veneen on oltava vakaa, jolloin siinä voi myös seistä verkkoja laskettaessa. Siinä on oltava riittävän hyvät soutuominaisuudet, jolloin kokemattomampikin voi soutaa. Vetouistelussa veneessä korostuvat hyvät ohjausominaisuudet myös hiljaa ajettaessa.

Retkeily luonnossa

Saaristo ja koskemattomat rannat tarjoavat luonnossa kulkijoille uutta kokemusta. Luonto aidoimmillaan luo tunnelmaa, jonka kokeminen yhdessä ystävien ja perheen kanssa on kokemuksista parhaimpia. Lyhyille retkille riittää pienempikin vakaasti lipuva vene. Pidemmät retket edellyttävät matkustusmukavuutta ja nopeutta, jolloin veneen on noustava helposti liukuun ja oltava vakaa ohjattava.

Vesiurheilu

Nuorekkaaseen kesään kuuluu usein myös vesiurheilu. Vesihiihto ja muut urheilumuodot auttavat meitä purkamaan energiaamme nuoruuden innolla. Nopea vene hyvine liukuominaisuuksineen on tällöin välttämättömyys. Veneen on oltava myös vakaa, jolloin vedestä veneeseen nousu on helppoa ja vene pysyy tukevasti pystyssä.

Yhteyslikenne

Kulku saaressa olevaan mökkiin ja päivittäinen asionti kyliin ja kauppoihin kuuluvat kesän arkeen. Vakaalla veneellä tämä tapahtuu huonommissakin olosuhteissa nopeasti ja turvallisesti silloin, kun se sinulle sopii. Merikelpoinen vene hyvine liukuominaisuuksineen nopeuttaa asiointia ja säästää aikaa muuhun kesän toimintaan. Vakaus on tärkeää myös tavaroita kuljetettaessa. 

Käyttäjien kokemuksia

"Kesään kuuluu kalastaminen ja liikkuminen vesillä. Ihmetyttää suuresti se, millaisia veneitä myydään kalastamiseen ja mökkiveneiksi - kiikkeriä ja kapeita soutuveneitä, joissa joutuu liikkumaan kontallaan, että vene ei kaadu. Onneksi löysin mökille toisenlaisen veneen – Särki 410. Tämä tasaperäinen vene on vakaa, koska sen perä on riittävän leveä vesirajassa. Vene soveltuu hyvin kalastukseen, verkojen kokemiseen sekä liikkumiseen vesillä esim. kauppamatkoilla. Veneessä voi käyttää pientä perämoottoria 3-4 hv rauhalliseen liikkumiseen tai suurempaa 10 hv moottoria, joka nostaa veneen sopivasti plaaniin. Tämä venevalintani oli onnistunut ja suosittelen sitä muillekin."

Jarmo Selin, yrittäjä

"Vene testattiin eilen jälkikasvun voimin. Kokemattomat sankarit: yksi aikuinen airoissa, neljä lasta sekä 40 kg labradoori veneessä. Liivit päällä tottakai.
Koira juoksi aluksi ympäri venettä, mutta täytyy myöntää, että vene käyttäytyi tosi hyvin. Yllättävän vähän heiluntaa. Soutajakin oli ilmeisen tytyväinen veneen soutuomnaisuuksista.
Olen itse kasvanut saaristossa, joten minulla on jonkinlainen kokemus veneiden toiminnasta. Tämän takia oli tärkeä löytää sopiva vene, jotta jälkikasvu olisi mahdollisimman turvallisesti vesillä ja ettei minun tarvitse kokoajan huomauttaa ettei niin ja niin.
Mielestäni veneenne Särki 400 on onnistunut tuote. Kiitos siitä."

Lennart Westerholm